This site is financed by the Regional Operational Programme 2007 - 2013

sights

Nearby attractions

Clienții pensiunii se vor putea bucura, cu ușurința conferită de distanțele scurte, atât de obiectivele turistice, istorice și culturale ale municipiului Brașov cât și de posibilitățile de recreere și de practicare a diferitelor sporturi, mai ales în perioada de iarnă, din stațiunea montană Poiana Brașov.

Proximitatea zonei centrale a municipiului Brașov aduce după sine posibilitatea de a-și adresa serviciile segmentului de clienți “business” care vizitează Brașovul in scop de afaceri sau de instruire.

Zona turistică Brașov :

Funcția turistică a orașului Brașov este determinată atât de importante obiective turistice, cât și de poziția orașului. Brașovul este un loc împânzit de numeroase locuri ce merită văzute: muzee, rezervații naturale și monumente istorice, cele mai importante fiind:

Monumente istorice:

Black Church is one of the most important monuments of Gothic architecture in Romania.

biserica-neagra-vedere-laterala-2

Black Tower a fost ridicat în secolul al XIV-lea, el trebuind săîmpiedice apropierea dușmanilor de zidurile orașului. În trecut, turnul poseda un sistem de legătură cu Cetatea printr-un under mobil ce se lasă până la Bastionul Fierarilor. Acoperișul inițial nu se mai păstrează, fiind distrus de trăznet, în1559, și de incendiul din 1689 – care au înnegrit zidurile turnului și i-a dat denumirea de azi.

2820315725_5a3f0a804a_b

White Tower se află la 59 m depărtare de zidul cetății, și comunică cu aceasta printr-un under mobil ce făcea legătura între turn și Bastionul Graft. Era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov și era deservit de breasla cositorarilor. În ultimii ani a fost restaurat și deține un punct muzeal.

turnul.alb_.brasov

Graft Bastion Bastion or Gate (germ. Torbastei), a fost ridicat în secolul al XV-lea, de către breasla selarilor, din necesitatea de a asigura o legătură între oștenii din cetate și Turnul Alb. În secolul al XVI-lea se construiește în această zonă zidul de apărare cu opt turnuri și tot atunci a fost săpat canalul Graft pentru drenarea apelor scurse de pe pantele dealului Warthe.

Bastionul-Tesatorilor

Schei Gate a fost construită între anii 1827 – 1828, cu contribuția financiară a negustorilor scheieni pentru a ușura accesul spre oraș din cartierul românesc și se află la aproximativ 50 m de Poarta Ecaterina.

50

Poarta Catharinei (Ecaterinei) este cea mai bine păstrată poarta de acces în oras. Fiind situată la capătul străzii Caterinei – care la rândul ei a preluat numele de la convent of nuns who had been there – poarta a primit denumirea de Ecaterina. În 1559 a fost ridicat și turnul porții, care se vede și astăzi.

Poarta-Ecaterina

Bastion a fost construit de către breasla țesătorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de păcură şi cu două turnuri de strajă, bastionul are o arhitectură unică în Southeastern Europe, fiind și cea mai bine păstrată fortificație a orașului.

73_full

Lăcașe de cult:

Orthodox Cathedral "Assumption": Inițiativa ridicării acestei biserici s-a născut în condițiile conflictului dintre greci și români, pentru Biserica Sf. Treime. Ca și Biserica Sf. Treime, a fost construită într-o curte, fără fațadă la stradă. Intrarea în biserică se face printr-un coridor al casei parohiale. A fost terminată în 1896 și are ca model o biserică grecească din Viena.

brasov-biserica-adormirea-maicii-domnului-piata-sfatului

Catedrala Romano-Catolica a fost construită între anii 1776-1782 pe locul bisericii Mănăstirii Dominicane Sfinții Petru și Pavel, în stil baroc, cu vitralii.

Brasov_Biserica_romano_catolica_(1)

Synagogue was built in 1899 after plans of a well-known architect of the time, Leopold Baumhorn formed the Viennese school.

sinagoga_brasov

Clădiri de patrimoniu:

Casa Baiulescu: Museums and memorials:

Andrei Saguna School is a monument of the XIX century (1851) was built by architect Stefan Emilian Brasov.

Museums and memorials:

Museum of Ethnography din Brașov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, civilizația comunităţilor rurale din zona Bran, Rupea, Ţara Oltului și Ţara Bârsei. Ca structură administrativă, Muzeul de Etnografie funcţioneazăîn trei locaţii: Brașov, Săcele și Rupea.

Gheorghe Casa Bariţiu este o clădire din secolul XIX, unde a locuit timp de 11 ani (1866-1877) omul politic, istoricul și ziaristul transilvanean Gh. Bariţiu (1812 – 1893).

gheorge baritiu

Bran Castle a fost costruit între 1377 – 1382 ca o fortăreață care să asigure apărarea punctului vamal din imediata apropiere. Deși a suferit numeroase transformări această construcție impunătoare, poziționată pe o stâncă înaltă de 60 m, mai păstrează elemente ale stilului gotic original.

CastlesBran-2

Prejmer Fortified Saxon Church - Brasov fost ridicată în secolele XIV – XV și a fost clădităîn formă de cerc cu ziduri groase de 3-4 metri și înalte de 12 metri, bastioane, porți de fier și poduri care se ridicau.

prejmer-40

Trasee montane:

Predeal - Diham

Predeal - Cold Creek

Predeal - Poiana Braşov

Dâmbu Mill - Seven Stairs

Obiceiuri, tradiții

Daffodil Festival - Dumbrava Vadului este o rezervație naturală care se află în județul Brașov pe teritoriul comunei Sercaia în satul Vad. Rezervația este amplasată în partea de nord a Munților Făgăraș, fiind încadrată de Munții Perșaniului și de podișul Hârtibaciului.

narcisebrazi