Obiective Turistice în apropiere
Clienții pensiunii se vor putea bucura, cu ușurința conferită de distanțele scurte, atât de obiectivele turistice, istorice și culturale ale municipiului Brașov cât și de posibilitățile de recreere și de practicare a diferitelor sporturi, mai ales în perioada de iarnă, din stațiunea montană Poiana Brașov.
Proximitatea zonei centrale a municipiului Brașov aduce după sine posibilitatea de a-și adresa serviciile segmentului de clienți “business” care vizitează Brașovul in scop de afaceri sau de instruire.
Zona turistică Brașov :
Funcția turistică a orașului Brașov este determinată atât de importante obiective turistice, cât și de poziția orașului. Brașovul este un loc împânzit de numeroase locuri ce merită văzute: muzee, rezervații naturale și monumente istorice, cele mai importante fiind:
Monumente istorice:
Biserica Neagra este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România. Inițial s-a numit Biserica Sfânta Maria, până în anul 1689 când a avut loc un incendiu care a distrus parțial clădirea, înnegrindu-i zidurile. Atunci a primit numele actual – Biserica Neagră. În clopotnița bisericii se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântărește 6 tone. Biserica adăpostește o importantăși valoroasă colecție de covoare orientale (peste 100). Stranele din interior constituie un alt element de patrimoniu al Bisericii Negre, la care se adaugăși renumita orgă, cu 4.000 de tuburi, instalatăîn 1839.
Turnul Negru a fost ridicat în secolul al XIV-lea, el trebuind săîmpiedice apropierea dușmanilor de zidurile orașului. În trecut, turnul poseda un sistem de legătură cu Cetatea printr-un pod mobil ce se lasă până la Bastionul Fierarilor. Acoperișul inițial nu se mai păstrează, fiind distrus de trăznet, în1559, și de incendiul din 1689 – care au înnegrit zidurile turnului și i-a dat denumirea de azi.
Turnul Alb se află la 59 m depărtare de zidul cetății, și comunică cu aceasta printr-un pod mobil ce făcea legătura între turn și Bastionul Graft. Era cel mai ridicat punct de fortificație din Brașov și era deservit de breasla cositorarilor. În ultimii ani a fost restaurat și deține un punct muzeal.
Bastionul Graft sau Bastionul Poarta (germ. Torbastei), a fost ridicat în secolul al XV-lea, de către breasla selarilor, din necesitatea de a asigura o legătură între oștenii din cetate și Turnul Alb. În secolul al XVI-lea se construiește în această zonă zidul de apărare cu opt turnuri și tot atunci a fost săpat canalul Graft pentru drenarea apelor scurse de pe pantele dealului Warthe.
Poarta Schei a fost construită între anii 1827 – 1828, cu contribuția financiară a negustorilor scheieni pentru a ușura accesul spre oraș din cartierul românesc și se află la aproximativ 50 m de Poarta Ecaterina.
Poarta Catharinei (Ecaterinei) este cea mai bine păstrată poarta de acces în oras. Fiind situată la capătul străzii Caterinei – care la rândul ei a preluat numele de la mănăstirea de călugărițe ce fusese acolo – poarta a primit denumirea de Ecaterina. În 1559 a fost ridicat și turnul porții, care se vede și astăzi.
Bastionul țesătorilor a fost construit de către breasla țesătorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de păcură şi cu două turnuri de strajă, bastionul are o arhitectură unică în sud-estul Europei, fiind și cea mai bine păstrată fortificație a orașului.
Lăcașe de cult:
Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”: Inițiativa ridicării acestei biserici s-a născut în condițiile conflictului dintre greci și români, pentru Biserica Sf. Treime. Ca și Biserica Sf. Treime, a fost construită într-o curte, fără fațadă la stradă. Intrarea în biserică se face printr-un coridor al casei parohiale. A fost terminată în 1896 și are ca model o biserică grecească din Viena.
Catedrala Romano-Catolică a fost construită între anii 1776-1782 pe locul bisericii Mănăstirii Dominicane Sfinții Petru și Pavel, în stil baroc, cu vitralii.
Sinagoga a fost construită în anul 1899 după planurile unui arhitect binecunoscut al timpului, Leopold Baumhorn, format la școala Vieneza. Sinagoga a fost inaugurată la 20 august 1901. Construcția cu elemente de Art-Nouveau, care se remarcă pe fațadă, datează din 1915.
Clădiri de patrimoniu:
Casa Baiulescu: pe locul unde astăzi se află Casa Baiulescu a fost ridicat în secolul XIV Bastionul Curelarilor, flancat după ziduri de Zwinger-ul curelarilor, iar dinspre strada Vămii de Zwinger-ul blănarilor. În 1887 Bastionul Curelarilor este vândut şi demolat, pe locul acestuia, Manole Diamandi a ridicat o vilă pe care a oferit-o cadou de nuntă fiicei sale şi ginerului său, Dr. Gheorghe Baiulescu, primul primar român al Braşovului.În această clădire funcţionează în prezent mai multe centre culturale: Centrul Multicultural „George Bariţiu”, Biblioteca Engleză și Alianţa Franceză.
Liceul Andrei Șaguna este un monument de la mijlocul secolului XIX (1851), a fost construit după planurile arhitectului brașovean Ştefan Emilian. Clădirea este o îmbinare a stilurilor Renașterii cu clasic și empire. Plăcile memoriale încastrate în zidurile clădirii amintesc despre prezenţa la Brașov a lui Aurel Vlaicu, Ciprian Porumbescu, precum și despre activitatea unor însemnați profesori ai acestei prestigioase instituţii de învăţământ.
Muzee și case memoriale:
Muzeul de Etnografie din Brașov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, civilizația comunităţilor rurale din zona Bran, Rupea, Ţara Oltului și Ţara Bârsei. Ca structură administrativă, Muzeul de Etnografie funcţioneazăîn trei locaţii: Brașov, Săcele și Rupea.
Casa Gheorghe Barițiu este o clădire din secolul XIX, unde a locuit timp de 11 ani (1866-1877) omul politic, istoricul și ziaristul transilvanean Gh. Bariţiu (1812 – 1893).
Castelul de la Bran a fost costruit între 1377 – 1382 ca o fortăreață care să asigure apărarea punctului vamal din imediata apropiere. Deși a suferit numeroase transformări această construcție impunătoare, poziționată pe o stâncă înaltă de 60 m, mai păstrează elemente ale stilului gotic original.
Biserica Săsească Fortificată Prejmer – Brasov fost ridicată în secolele XIV – XV și a fost clădităîn formă de cerc cu ziduri groase de 3-4 metri și înalte de 12 metri, bastioane, porți de fier și poduri care se ridicau.
Trasee montane:
Predeal – Diham
Predeal – Pârâul Rece
Predeal – Poiana Brașov
Dâmbu Morii – Șapte Scări
Obiceiuri, tradiții
Festivalul Narciselor - Dumbrava Vadului este o rezervație naturală care se află în județul Brașov pe teritoriul comunei Sercaia în satul Vad. Rezervația este amplasată în partea de nord a Munților Făgăraș, fiind încadrată de Munții Perșaniului și de podișul Hârtibaciului.